AKTIVNOSTI I ZANIMLJIVOSTI

AKTIVNI ODMOREKO IGRALIŠTE ZA DJECU
U sjeni stare trešnje domaćini su za najmlađe osigurali ugodnu zabavu; za njih su pripremljene ljuljačke, klackalice, konjić... sa dovoljno mjesta za trčanje i igranje, a sve daleko od prometa u predivnoj idili prirode.

SUDJELOVANJE U POLJOPRIVREDNIM RADOVIMA
Ovisno o sezoni radova, na obiteljskom domaćinstvu možete sudjelovati u berbi voća i povrća, pripremi džemova, pekmeza, ajvara i zimnice.

ŠKOLA DOMAĆE KUHINJE
poželite li naučiti kuhati hrvatska tradicionalna jela, u maloj školi kuhanja ljubazni domaćini će Vas naučiti kako se spravljaju mnoga tradicionalna jela naše bogate kuhinje.

AKTIVNI ODMOR U PRIRODI
Obližnja rijeka Kupa ( udaljena 5 minuta vožnje ) pruža ljeti osvježenje te mogućnost ribolova. Zimi, u snježnim danima najmlađi mogu uživati u radosti sanjkanja po okolnim brežuljcima. Okruženi zelenilom za vrijeme toplih, sunčanih dana ugodno popodne možete provesti u šetnji netaknutom prirodom te berbi šumskih plodova.

BERBA GLJIVA I KESTENA
Raznolikost šuma u okolici  Reštova stanište su gotovo svih vrsta gljiva, pa su za gljivare pravi raj. Reštovo je također poznato i po šumama kestena. To su i najčešći razlozi okupljanja ljubitelja gljiva i kestena te organizacije mnogih lokalnih manifestacija od kojih je najpoznatija „Kestenijada u Reštovu„ koja se održava zadnji vikend u Listopadu. Svako godišnje doba ovdje možete osjetiti u obilju boja i mirisa uz zvukove i plodove prirode.

LOV
U neposrednoj blizini domaćinstva nalazi se lovno područje kojim gospodari lovačko društvo Fazan Ozalj veličine cca 5000 ha,  Od lovne divljači nalazimo šljuku, divlju patku, divlju svinju, srnu, jelena, fazana, zečeve, puhove, lisice, jazavce, kune, medvjede, risa.

RIBOLOV
Rijekom Kupom, koja protječe cijelim područjem općine Kamanje gospodari ŠRD Ozalj. Riblji fond koji ovdje obitava bogat je i raznolik te vrlo privlačan za sve oblike ribolova. U ovoj predivnoj rijeci obitavaju klen, podust, plotica, mrena, som, štuka, šaran a još se nađe i pokoja mladica. Dnevne dozvole možete kupiti u svim lokalnim ugostiteljskim objektima i benzinskim postajama.

VINSKA KAPLJICA
Na 15 minuta vožnje od domaćinstva, na južnim padinama Žumberačkog gorja uz dolinu Kupe, nalazi se Ozaljsko Vivodinska vinska cesta duga oko 30 km. Ljubazni domaćini rado će za Vas organizirati posjete vinskim podrumima u kojima možete degustirati i uživati u odličnoj vinskoj kapljici.